A la cuina

La mongeta de Castellfollit del Boix es caracteritza per una baixa farinositat, baixa percepció de la pell i un sabor suau.

La mongeta de Castellfollit del Boix destaca pel seu alt valor sensorial i culinari. Aquesta varietat es caracteritza per tenir una textura molt cremosa, la pell poc perceptible i un sabor suau però intens. Des del punt de vista culinari, destaca per l’elevada presència de llavors senceres un cop acabada la cocció.

 

Destaca pel seu marcat gust de blat de moro i una lleugera aroma que recorda a la patata i combina perfectament amb botifarra a la brasa, cansalada, en truita i guisada amb ceba o bolets.

Propietats nutricionals

És un llegum que conté principalment hidrats de carboni complexes, de digestió lenta i que proporcionen energia durant tot el dia.

 

Aporta una quantitat important de proteïnes i té un alt contingut en fibra, que millora el restrenyiment, disminueix el risc de càncer d’origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.

 

És per tant, una important font de salut!

Com cuinar-la

Els cuiners i cuineres diuen