
17 oct. Mongetes amb bolets

Ingredients:
- 250 g de mongetes de Castellfollit del Boix
- 200 g de barreja de bolets escaldats (fredolics, camagrocs i rovellons)
- 50 g de botifarra de perol
- 2 trossos de cansalada viada
- 1 tros de pernil tallat a trossets
- 2 talls de cansalada fumada
- 2 grills d’all
Elaboració:
Les mongetes es posen en remull el dia abans i es bullen amb aigua i sal a foc lent.
En una cassola de terrissa s’hi posa un raig d’oli d’oliva, els alls i la cansalada tallada fins que trenqui el color. Després es posa la botifarra, el pernil i la cansalada fumada tot a trossos. Quan està cuit s’afegeixen els bolets, una branqueta de sajolida i una tassa d’aigua. Es remena. Es tiren les mongetes cuites amb l’aigua de bullir-les (3 gots aproximadament) i a foc lent durant 3/4 d’hora aproximadament, vigilant que no es quedi sense suc.