Mongetes amb bolets

Mongetes amb bolets

Ingredients:

  • 250 g de mongetes de Castellfollit del Boix
  • 200 g de barreja de bolets escaldats (fredolics, camagrocs i rovellons)
  • 50 g de botifarra de perol
  • 2 trossos de cansalada viada
  • 1 tros de pernil tallat a trossets
  • 2 talls de cansalada fumada
  • 2 grills d’all

 

Elaboració:

 

Les mongetes es posen en remull el dia abans i es bullen amb aigua i sal a foc lent.

 

En una cassola de terrissa s’hi posa un raig d’oli d’oliva, els alls i la cansalada tallada fins que trenqui el color. Després es posa la botifarra, el pernil i la cansalada fumada tot a trossos. Quan està cuit s’afegeixen els bolets, una branqueta de sajolida i una tassa d’aigua. Es remena. Es tiren les mongetes cuites amb l’aigua de bullir-les (3 gots aproximadament) i a foc lent durant 3/4 d’hora aproximadament, vigilant que no es quedi sense suc.

Compartir la recepta!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email